DLG loopbaanbegeleiding helpt managers en professionals nog meer geschikt te maken voor de functie die zij uitoefenen. Daarnaast coachen onze loopbaanspecialisten hen bij het maken van juiste en weloverwogen keuzes voor de toekomst.

Maar ook als het gaat om hulp bij een outplacement-traject bent u bij ons aan het juiste adres. Wij begeleiden managers en specialisten die door bijvoorbeeld een reorganisatie gedwongen worden een ander carrièrepad te gaan volgen.


Voor zowel loopbaanbegeleiding als outplacement geldt dat de beste resultaten alleen dan bereikt worden als zij gebaseerd zijn op:

  • de ware persoonlijkheid van de kandidaat
  • zijn talenten
  • zijn competenties

DLG maakt bij de bepaling hiervan gebruik van de unieke persoonlijkheids- en talentanalyse methode zoals ontwikkeld door Essentive. Deze methodiek gaat uit van de keuzes die mensen bewust en onbewust maken (hun denkprocessen). Zij is niet op gedrag gestoeld en maakt dan ook geen gebruik van gedragstesten zoals rollenspelen, oefeningen en assessments die door een deelnemer te manipuleren zijn.

Bij een outplacement-traject doorloopt de kandidaat samen met één van onze professionals de volgende vijf stappen die hem of haar in staat stelt de juiste nieuwe baan te vinden.
1. Voorbereiding

Op het vertrek waarbij u kunt denken aan de eerste wensen, het afscheid, privacy regels omtrent het vertrek, het opstellen van een goed CV en personal branding.2. Marktanalyse.

In deze bijeenkomst wordt de sollicitatiestrategie opgesteld en wordt diep ingegaan op de mogelijkheden binnen de markt.3. De keuze voor het searchbureau.

Natuurlijk heeft DLG haar eigen netwerk dat wij open stellen voor kandidaat. Daarnaast hebben wij goede contacten met een aantal andere (executive) search bureau’s binnen ons netwerk. Ook zij kunnen geschikte openstaande vacatures bieden. De realiteit wijst uit dat een goede match tussen kandidaat en vacature vervolgens snel tot stand kan komen.4. Netwerken en solliciteren.

Gedurende twee bijeenkomsten komen de volgende zaken aan de orde:

  • Rol van sociale netwerken bij het vinden van een andere werkomgeving
  • Aanpassing LinkedIn profiel en daarop gevonden worden
  • Oefening met behulp van video van de elevator pitch
  • Het opstellen van de sollicitatiebrief
  • Inspelen op de punten waarop recruiters letten
  • Oefening van het sollicitatiegesprek met behulp van video
  • Voorbereiding op een eventueel assessment


5. Solliciteren.

Gedurende drie maanden volgen en ondersteunen wij de kandidaat op afstand bij de voortgang van de sollicitaties.


Een baangarantie kan vanzelfsprekend niet gegeven worden. De afgelopen jaren hebben al onze outplacementkandidaten binnen 6 maanden een nieuwe werkgever gevonden.